jjjj

jjjj

lördag 30 november 2013

Månadens kvinnliga förebild: Louise Hay

Vem är hon?

Louise Hay föddes 8:e oktober 1926 i Los Angeles. Hon hade en svår uppväxttid då hon blev utsatt för övergrepp och som 15-åring födde hon en dotter som hon tvingades adoptera bort. I 50-års åldern blev hon diagnosticerad med obotlig cancer, något hon trodde berodde på all smärta som hon hade inom sig. Hon hävdar att hon blev frisk med hjälp av positivt tänkande, förlåtande, kost och terapi. Hon har skrivit en lång rad böcker om självhjälp, positivt tänkande, meditation, hur man förändrar sitt liv och liknande ämnen. Hon drev även en organisation (Hay Rides) för personer smittade med HIV eller AIDS, som startade som några möten i Louises vardagsrum och sedan växte till en jätteorganisation. Hon har gjort filmen "You can heal your life".

Varför är hon en förebild? 

För mig är hon en förebild eftersom hon tagit sig genom svåra personliga trauman, men ändå försöker göra det bästa av sitt liv samtidigt som hon försöker hjälpa andra. Det finns allt för många människor som tyvärr inte lyckas vända sin smärta till något positivt, utan tvärtom skadar andra för att de själva mår dåligt. Louise har genom sitt vuxna liv försökt sprida budskapet att det finns en väg ut ur mörkret, att man ska försätta kämpa och att man kan hela sig själv. Även om man inte tror på att positivt tänkande hjälper en, tycker jag hon verkar vara en väldigt sympatisk person som delar med sig av sig själv - och kan det hjälpa någon?

Hemsida


1 kommentar:

  1. Jag har sett henne i något sammanhang. Har hon kanske varit med i TED eller på SVTForum? Jo, det behövs verkligen kvinnliga förebilder av alla de slag. Detta var bra med kvinnliga förebilder och jag ska ta och läsa dom. :-)

    SvaraRadera