jjjj

jjjj

lördag 8 februari 2014

OS i Sotji och självklart ska kvinnor kläs av!

Då var det dags för vinter-OS och som i vanlig ordning i sportsammanhang ska kvinnors idrottsprestationer osynliggöras och nedvärderas, medan (de tillräckligt snygga) kvinnornas kroppar ska visas upp. Några kända ryska idrottskvinnor har fått den stora äran att få visa upp sina avklädda kroppar i en kampanj som går ut på att männen bakom kampanjen ska kunna tjäna pengar på det. Samtidigt hjälper man till att upprätthålla ointresset för kvinnligt idrottsutövande och cementerar bilden av att idrottskvinnorna bara är intressanta utan kläder.

Kampanjen är gjord av den ryska sidan adme.ru, men svensk media rapportera förstås också. "Suck. Detta är den äldsta och långtråkigaste historien i boken om synen på idrottskvinnor" skriver HD. Men självklart har de också valt att illustrera artikeln med en av de avklädda bilderna. För inte kan man väl missa en sådan chans att tjäna lite extra pengar på kvinnors kroppar?

Varför vill en enda kvinna stötta detta ryska OS eller något annat idrottsevenemang heller för den delen? Som jag skrivit tidigare förstår jag inte vitsen med att kolla på andra som utövar idrott över huvud taget, men om man nu tycker det är så kul, tycker jag att man borde stötta flickors och kvinnors idrottande för att väga upp mot resten av Sveriges Zlatanpsykos.(Woohoo, årets första inlägg!)


8 kommentarer:

 1. ”Vi håller verkligen på vår trupp och tycker att de inte bara har styrkor i sportsligt avseende. De ryska kvinnliga olympierna bryter stereotypen av att idrottskvinnor bara är muskler och manliga kroppar”, skriver Adme."

  Det finns tydligen risk för att idrottskvinnor kan uppfattas som "män" med alla sina muskler? Bäst att männen ser till att göra dem till "kvinnor" och "kvinnliga" genom att klä dem i, för män, "sexiga" små underkläder, sminka upp dem och ställa upp dem i porriga poser, så att män förstår att det verkligen är "kvinnor" de tittar på?

  Män måste ju kunna se tydlig skillnad på kvinnor och män, annars blir de väldigt förvirrade. Lättast känner män igen "kvinnor", om kvinnor liknar de iscensatta, skådespelande kvinnorna som män ser mest utav, dvs kvinnorna i den manliga porren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag läste också det där. Samma gamla påhittade argument för att få sexualisera kvinnor. Klart vore väl jobbigt för dem om kvinnorna blev tagna för män, få då kanske även de skulle få chansen att få uppmärksamhet och dyra sponsorkontrakt. Det vore ju fruktansvärt!

   Radera
 2. ...."som går ut på att männen bakom kampanjen ska kunna tjäna pengar på det."

  Män tjänar grova pengar på kvinnor och kvinnors kroppar, världen över.

  Kul att du är igång igen, AG! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är kul att både läsa bloggar och skriva lite igen. Tyvärr har jag alldeles för mycket som händer i mitt liv för att orka blogga speciellt mycket.

   Radera
 3. AG: Det förstår jag. Blogga när tid finns men jag hoppas att du inte lägger av helt och hållet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det kommer jag självklart inte göra, är väl bara på sparlåga typ

   Radera
 4. För jäkligt att media bara passar på att sexualisera själva utan att problematisera. Då är de inte ett dugg bättre!

  Ja kul att du är igång!
  Förstår det där med tiden....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen dåligt, och tragisk. Men vad annars hade man förväntat sig? Ja, tiden ja som bara rinner iväg. Fast vi får aldrig ge upp!

   Radera