jjjj

jjjj

onsdag 31 oktober 2012

Ett med naturen

Hur gärna människan än vill, kommer hon aldrig kunna tämja och kontrollera naturen till fullo. Vi kan inte anpassa Moder Jord efter oss, utan måste anpassa oss efter henne. Denna gång var det Sandy som ville påminna oss om vår egen litenhet och hur maktlösa vi människor faktiskt är. 123 människor är omkomna, 21 saknas och jag hoppas de får vila frid.

Tänk om vi människor skulle sluta döda varandra och oss själva och istället lägga alla resurser på att rädda människor från naturkatastrofer. Tänk om vi tog alla pengar från krigsindustrin och istället använde de till att planera evakueringar och upplysa människor om vad de ska göra i krissituationer, sjukvård för skadade offer, sökinsatser, återuppbyggnad av förstörda städer, informationskampanjer, polisiära insatser, forskning och säker byggnadskonst. 

Den här videon som visar hur det går när man inte har koll på fysikens lagar är fascinerande: 


2 kommentarer:

 1. Otäckt klipp. Vi människor är ganska korkade som tror att vi skall kunna kontrollera allt på jorden. Djur, natur, väder och vind. Ibland tänker jag att jag önskar att vi kunde backa bandet och leva som vi är skapta för - i ett med naturen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker faktiskt inte att den är så otäck, utan mest häftig faktiskt. =) Misstaget i konstruktionen av Tacoma Narrows gjorde att man lärde sig mer om hur man ska bygga broar.

   Människan är alltid för korkad för sitt eget bästa. =)

   Radera