jjjj

jjjj

måndag 1 oktober 2012

ÅrstidOm våren symboliserar nystart, symboliserar hösten förändring - vilket i och för sig kan ses som en nystart om man vill. Många börjar skolan då, vissa för första gången, och även arbetsplatser brukar "dra igång" efter folks semestrar. 

Vissa tidsmarkörer, vare sig de inträffar på hösten eller någon annan gång, blir sorgliga. Man minns vad man gjorde för exempelvis exakt ett år sedan och man tvingas att reflektera över tiden som har gått. Oftast kommer jag fram till att jag slösar bort mitt liv och inte tar vara på tiden. :) Födelsedagar och julafton är sådana gånger där det känns som att ett år bara har försvunnit eftersom man minns allt som hände förra gången som om det var igår. 

2 kommentarer:

  1. Jag känner alltid att tiden inte räcker till för allt jag vill uppleva och göra. Med åldern inser man också hur fort tiden går. När man var yngre trodde man att man hade all tid i världen men klockan går..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tiden går otroligt fort. Jag tycker det är stor skillnad på känslan jag hade för bara x antal år sen när jag tog studenten (just: men jag har ju hela livet på mig) till nu när jag känner stress över tiden hela tiden. Man får väl göra det bästa av situationen och hoppas på ett nästan liv eller nåt.

      Radera