jjjj

jjjj

måndag 25 februari 2013

Jag läser Aftonbladet - och förfäras

Hur nära är Aftonbladet tidningsdöden egentligen? Är det någon som tar denna tidning på allvar?

Detta är något som jag inte kan sluta fascineras av på Aftonbladet:

"Är lurade -
 kan finnas hästkött i alla produkter"

"Sköts i höstas - 
hittades död"

"Klart: De träffas igen - 
om ett år"

"Så gick det sen -
för filmdjuren"

"Han dödshotades
 - efter farmen" 

"Appen - som alla väntat på" 

"Är bäst på sprit
- i hela världen"

"Nya Playstation 4-
en besvikelse"

"Sjuka kråkmenyn - 
serverar kråkor"

"Tone Damli singel 
- lämnar fästmannen"

Varför är de besatta av dessa streck? Och varför kan de inte ens hålla sig till en och samma placering av dem? Vill de inte ens försöka skriva seriös journalistik? Allt är ett sammelsurium av chocker och skandaler, vinklade granskningar, kändisskvaller, bantningstips och diverse meningslösheter.

För att inte tala om Klickmonstret. Ja det var roligt med videos i början, nej det är inte roligt att ni postar massa gamla youtube-klipp och dessutom återpostar dem när vi får nyhetsbrist en vecka senare.

Ex: För någon vecka sedan såg jag ett klipp där Carl-Philip Bernadotte säger något fel vid någon prisutdelning. För detta krävdes en hel panel på tre personer som skulle diskutera detta och "säga vad de tyckte" (läs: håna). Jag är inget fan av kungahuset, men jag tycker detta bara är helt sjukt. Det har absolut inget nyhetsvärde och är bara mobbning. Inte nog med det, utan nu har de lagt upp det som en egen nyhet bland de högst upp på hemsidan - en hel vecka senare! Alltså vad är det för fel på redaktionen?!

Jag tror att det finns en konspiration för att fördumma det svenska folket
- på riktigt.


4 kommentarer:

 1. När man läser Aftonbocken så måste man liksom anstränga sig för att hitta nyheter.

  Först och främst måste man sortera bort alla bilder på halvnakna kvinnor som visar bröst, ben, stjärtar.

  Sen måste man sålla bort alla sexspalter, sextips och sexchocker.

  Därefter måste man sålla bort alla bantnings/träningstips för kvinnor med tillhörande bilder på kvinnor som ser lyckliga ut och talar om hur sexiga de känner sig när de har tappat 2 kg i vikt.

  Efter det måste man sortera bort alla tramsande män som "debatterar" i alla dessa videoklipp, tex den där Sulman, eller vad han heter.

  Har man en otrolig tur (som att leta efter en nål i en höstack) så kanske man finner någon intressant nyhet och allt detta arbete mattar ut en totalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen svårt att hitta de få vettiga textsnuttarna eftersom de drunknar i allt skit. Jag har dessutom märkt att många av de någorlunda intressanta artiklarna (typ olika konsumenttester, aktietips och dyl) läggs under Plus-delen. Vilket också bara är konstigt eftersom man ändå kan hitta sådant, bättre skrivet på andra ställen.

   Ja, denna Schulman som får helt sjukt mycket plats med sin videoklippsbevakning. Vet inte vad man ska säga?

   Det lustiga är att journalisterna själva som ser sitt yrke som otroligt viktigt och inte alls verkar förstå att folk har litet förtroende för journalister och inte tar dagens mediabevakning på allvar. Ex på det är Jan Helin och Helena Giertta som både har uttalat sig om hur viktiga de är och inte förstår det låga förtroendet för journalistkåren.

   Radera
 2. Kan bara instämma i dina ord. Det är så mycket trams och ovidkommande saker i både aftonblaskan och expressen att man skäms som svensk. De kunde byta namn till Se och hör eller vad den nu heter, en av de där skvallertidningarna. Sorterar man bort skräpet blir det inte särskilt mycket läsvärt kvar. Jag lägger inte en krona på en sådan tidning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är ju att du, som svensk skattebetalare, tvingas att lägga dina pengar på smörjan (genom presstödet). Det borde vara deras skyldighet att med hjälp av de pengarna producera vettig nyhetsbevakning och granska massan. Istället får vi bara denna dynga.

   Radera