jjjj

jjjj

söndag 25 maj 2014

Kvinnors ska straffas om de inte ställer upp för ensamma män

Läste precis om en 22-årig man, Elliot Rodger, från Kalifornien som mördat 7 (inklusive sig själv) och skadat ytterligare 13. Varför? Jo, det förklarar han i en video  samt i ett manifest han la ut på internet innan morden begicks. Kort sagt kan man förklara det som att Elliot tyckte väldigt synd om sig själv. Han förklarar bittert att han var oskuld och aldrig kysst en kvinna. Det var inte rättvist, tyckte Elliot, och nu var det dags att ta ut hämnd på mänskligheten, främst kvinnor. I sin video säger han först att kvinnor å ena sidan är slampor och bjuder ut sig till de populära killarna, för att i nästa stund förklara att allt han ville var ju att få älska och bli älskad (samt dyrkad!). 

Det är så lätt att avfärda honom som en ensam, tragisk galning. För visst är han ju helt galen?! Men Elliot är snarare en produkt av ett kvinnohatande samhälle där män ska ha rätt till kvinnor och kvinnor förväntas ställa upp. Bland dessa kvinnohatande män frodas idéer om att kvinnor är ytliga, otrevliga och dömande mot män. Detta tar sig uttryck i att kvinnor inte svarar på mäns raggningsförsök på krogen och på nätet, ja, helt enkelt inte har sex med alla som vill ha sex med dem. I verkligheten är det förstås inte kvinnors skyldighet att ställa upp för män. Inte heller har kvinnor fel attityd till männen. För kvinnor vill självklart inte vara med män med dålig kvinnosyn. Och den dåliga kvinnosynen finns ju inte där på grund av kvinnor utan just för att vi lever i det samhälle vi gör.

Faktum är att jag helt missat denna nyhet och hittade den genom denna familjelivstråd där en svensk man skriver 

"En oskuld kille skjöt vilt igår, skadade många och dödade 6 personer. Varför? För att han inte var snygg. Oskuld. Ingen Brad Pitt. Han postade en video där han pratar om hur han nedvärderats hela livet av tjejer, hur han hatar alla kvinnor och män och varför de är så ytliga. Precis egentligen som så många svenska killar också känner idag, bara det att de inte har modet att gå ut och döda. Ännu?

Vad tycker vi om det? Varför är kvinnor så ytliga? Varför ger de inte en chans till män som inte ser ut som Brad Pitt?

Har kvinnor ingen logik? En dålig tjej vill inte ha en dålig kille, vilket vore det bästa, de skulle ju passat, hon vill ha en bra kille och får det.


JAG DÅ? vem fan ska jag leva med."

Detta är alltså antifeminism i sin vidrigaste uttryck. Män ska ha rätt till kvinnokroppar, annars har män rätt att döda. Dessa män förstår inte ens att vissa män är ensamma för att de inte kan bete sig bra mot sina medmänniskor och att det också finns ensamma, utstötta kvinnor (som inte anser sig behöva döda på grund av sin ensamhet). De anser på fullt allvar att kvinnor nedvärderar män och att massmord är en fullt rimlig följd utav detta. När kommer mannen som skrivit detta gå ut och mörda oskyldiga? Det finns redan flera trådar på Familjeliv och Flashback med temat "Jag kommer snart begå en våldtäkt" där män precis på samma sätt som Elliot Rodger gör beklagar sig över alla hemska kvinnor som inte vill älska dem (undra varför!), och att de snart "måste" bli våldtäktsmän på grund av detta. Elliot Rodger hängde för övrigt på den nu nedtagna sidan puahate.com där män beskyllde så kallade Pick Up Artists och kvinnor för sin ensamhet. Puahate hade även ett twitterkonto som de också tagit ner det senaste dygnet. Jag förstår inte varför. Kanske blev det för jobbigt att stå för kvinnohatet när en av deras medlemmar bestämde sig för att gå all in och hämnas orättvisorna. Jezebel har i alla fall skrivit om sidan. I samma trådar där män beklagar sig över sin ensamhet tipsar andra män om den ultimata lösningen "men köp en hora. Detta återkommer gång på gång och visar på vad prostitution är: Mäns rätt till kvinnokroppar när helst de vill. Inte en tanke på kvinnorna och flickor som ska ställa upp. Nej, allt som betyder något är mäns rättigheter. Ytterligare återkommande kommentar i många av dessa trådar är "Nej, feminism och jämställdhet gör inte att man får sex" (efter att andra poängterar männens uppenbara kvinnoförakt). Eh... Nej, feminism leder inte till sex utan är liksom en förutsättning att man ens ska vilja prata med en man. 

En annan dimension är idealen, förväntningarna och könsrollerna männen sätter upp för sig själva och ivrigt klänger sig fast vid genom att motarbeta feminismen. Sex ska ses som något oerhört viktigt och män ska gärna ha sex med så många som möjligt. Män ska vara starka och mäktiga. Samtidigt uppfostrar man pojkar till att inte visa känslor, inte gråta och ger de inte verktygen till hur man kommunicerar och pratar om sina känslor. Att de pojkar och män som inte lever upp till idealen då får väldigt svårt att göra något åt saken och istället ofta vänder sin ilska utåt är alltså bara en naturlig följd av mäns snäva könsroller. 

Feminism behövs för både män och kvinnor. Hur svårt ska det vara att se detta? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar