jjjj

jjjj

tisdag 21 augusti 2012

Man kan inte bli gravid genom våldtäkt, eller hur var det nu?

" Som jag förstår det så är det väldigt ovanligt. Om det är en riktig våldtäkt så har kvinnans kropp sätt att försöka stänga ned hela den processen.  Men låt oss säga att det kanske inte skulle fungera. Jag tycker då att det skulle bli något slags straff, men straffet ska riktas mot våldtäktsmannen, inte vara en attack på barnet"

Så kan man svara på frågan om huruvida kvinnor som blivit våldtagen ska få genomgå abort eller inte. Man kanske skulle kunna tro att det var en taliban eller rentav en grottmänniska som påstår att en kvinna kan bestämma när kroppen ska bli gravid, men det var bara kongressledamoten Todd Akin  från Missouri som sa sitt. Liksom. 

Jag måste säga att det var ett ganska påhittigt sätt att väva ihop våldtäkt och abort så att hela ansvaret ligger på kvinnan och ingen annan. För bara hon har blivit gravid så är det ju faktiskt hennes fel, om hon bara inte velat bli gravid hade det ju inte hänt. Och om hon ville bli gravid kan det ju inte varit någon riktig våldtäkt. Då var det ju frivilligt eller kanske möjligtvis en sådan där låtsas-våldtäkt. Vad vet jag? Todd Akin kan säkert reda ut begreppen. 

Synd bara att folk blev så upprörda att han var tvungen att göra en pudel och ta tillbaka sitt uttalande. Men som någon på Twitter skrev:

"I misspoke" = "I accidentally said what I really believe"
Simsalabim - våldtäkten blev frivillig!


4 kommentarer:

 1. Överhuvudtaget kommer inte annat än s k "riktiga" våldtäkter med i republikanernas -och SD-anhängares!- världsbild. Förmodligen när en svart/invandrare är gm.
  Att det sker våldtäkt i äktenskap tex existerar inte. Eller det kanske ska det anses var ett sånt där etikettsbrottet. Knappt något att nämna alltså.
  Det finns inte heller med när pappan/styvpappan begår övergrepp och skrämmer barnet att hitta på en pojkvän.
  De allra flesta våldtäkter döms inte som våldtäkt och den utsatte skuldbelägger sig själv istället.
  Allt det där vet dessa könskonservatister i sitt inre.
  Det är DET som är outsagt nu.

  Det som är bra att detta visar även hur svenska könskonservatister resonerar.
  För detta handlar i grunden om värderingar och synen på kvinnan, antingen bryr man sig inte om artt ta reda på fakta (ungefär som Freud) eller så tycker man det är inte så noga med kvinnor, man kan lika gärna hitta på.

  Så att den korkade Akin kan faktiskt hjälpa i längden genom att synliggöra attityder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland undrar jag om våldtäkt överhuvudtaget existerar annat än som överfallsvåldtäkt utförd av icke-vita, för dessa kristna västerländska män? Jag menar INGENTING är ju en "riktig" våldtäkt och om det på något sätt skulle kunna klassas som det hade det ju ändå aldrig hänt utan handlar bara om falskanmälan. Enligt de enda som har talan i saken.

   Nej det är tydligen inte så noga med kvinnor. Inte nog med att sådana som Todd Akin gör anspråk på att veta vad kvinnor vill kan de också gå emot hela vetenskapen om hur befruktandet går till och hitta på sin egen version.

   Radera
 2. Jag är så chockad över det här uttalandet att jag knappt finner ord. Nog för att jag har förstått att det är illa ställt med mäns kunskap om både kvinnlig sexualitet/anatomi/biologi men det hela är långt värre än jag någonsin kunde föreställa mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De måste ju hitta på nya tillvägagångssätt för att öka sin makt. När de gamla argumenten tog slut var man tvungen att hitta på lite nytt...

   Radera