jjjj

jjjj

onsdag 5 december 2012

Jag ser det snöar...

Min vana trogen ska jag göra ett "årstidsinlägg" som jag har gjort sedan jag började blogga i våras. Nu är det dags att välkomna vintern! Och vilken dag passar bättre än en dag som denna, med stopp i lokaltrafiken, klass 2-varning utfärdad från SMHI och CHOCK-rubriker på Aftonbladet?

Jag tycker om våra årstidsskiften och alla årstider har sin charm, men... Om jag tvingades välja bort någon av dem skulle det nog få bli vintern ändå. Bara på vintern kan man lyckas komma några timmar för sent till jobbet på grund av stillastående bussar och tåg, tvingas gå runt timtal med blöta fötter, måste man skotta fram bilen och bara på vintern blir det mörkt alldeles för tidigt.

Men nu var det ju tänkt att jag skulle hylla vintern och naturens mångfald!Vintern är ju faktiskt mer än jobbigt väder. Det är att bygga snögubbar och lyktor, att göra snöänglar, grilla korv och dricka varm chocklad, pulkaåkning, skidåkning, tända ljus, brasor, inomhustofflor, skridskor, vinterskogspromenader och mycket annat. Och kanske det viktigaste av allt: att vi har hela tre högtider att fira + adventssöndagarna. Med de följer ju glitter, luciatåg, gran, pepparkakor, lussebullar, must, julbord, paket, julkalender och fyrverkerier! Vintern kanske inte är så tokig trots allt?

Några vinterminnen  för min egen del jag kan komma på är: romantisk promenad på frusen sjö i mörkret, att bada isvak, bada i sådan där utomhusbadbalja mitt i vinternatten (härligt!), överleva fruktansvärt oväder med enorm sjögång ute på havet och att ramla på is för att man envisades gå runt i högklackat.

För övrigt ska jag försöka bli bättre på att blogga. Det går alldeles för långt mellan inläggen.

7 kommentarer:

 1. Trevligt att du är tillbaka!
  Jag som kommer från norra Sverige och nu bor på nedre halvan tycker att det är otroligt roande då bilisterna här varje vinter förvånat utropar nerifrån dikena:
  - Nämen? Snö? I år igen? Det hade jag ingen aaning om?!
  Lika kul är det när de väntar med att ploga tills snön töat bort så det ser ut som ett fyrverkeri på nyårsafton då plogbilarna skrapar asfalten med plogarna så gnistorna yr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite sent att svara nu kanske, men tack så mycket. Haha ja så är det ju verkligen. En del (kanske då främst söderut) verkar bli lika fårvånade år efter år. Glömmer de bort hur det är att köra i snö och halka, tro? Likadant med kollektivtrafiken, alltid samma kaos.

   Radera
 2. Jag gillar att det blir så tyst på vintern. Snön dämpar alla oljud och det tycker jag är rogivande. Jag gillar också mörkret, eftersom man liksom kan "gömma" sig i mörkret. Ingen ser att det är jag som är ute och kör bilen och ingen ser att det är jag som är ute och går på kvällarna/tidiga morgnar;).

  Håller med om att det vore trevligt om du bloggade mer, AG!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättehärligt när det blir så där tyst. Man märker det försås mer på landet och i glesbygden, men även i stan (om det inte är på de mest trafikerade vägarna förstås). Hm, jag är osäker på vad jag tycker om det mörkret. Förstår vad du menar med gömmandet, men tycker också det är lite deprimerande att det är mörkt ute kl 1600.

   Radera
  2. AG: de flesta delar nog din inställning till tidigt mörker. Jag hör många som tycker att det är rent av deprimerande men jag tycker att det är mysigt och det finns faktiskt många fördelar med det. Tex så slipper man se hur skitiga fönster man har;).

   Radera
  3. Ja, det var ju också en fördel. :) Själv putsar jag typ aldrig mina fönster. Kanske inte är okej...? :/

   Radera
  4. Det gör inte jag heller;). Jag är bara noga med att var sak har sin plats och jag ogillar dammråttor.

   Radera