jjjj

jjjj

måndag 17 december 2012

Kvinnokroppen är inte till salu

Sveriges Kvinnolobby uppmärksammar i SVD att var tredje sexköp utomlands sker i och med tjänsteresa och anser därför att företag ska införa etiska riktlinjer för sina anställda. Det är ett bra initiativ. Kvinnans kropp är inte till salu, varken på hemma- eller bortaplan. Det ska inte vara okej att kunna blunda för och förneka andra människors utsatta situation, eller de ojämlika maktförhållandena mellan köpare och säljare. Det ska inte vara okej att utnyttja andra bara för att det är lagligt någon annanstans eller för att man inte riskerar upptäckt.

Varje kvinna som tvingas sälja sin kropp är en människa, någons dotter, barnbarn, syster, vän och ibland mamma.


5 kommentarer:

 1. Bra skrivet!
  Håller med!

  Vem vill ha att göra med en lärare, läkare, politiker eller polis som köper kvinnokroppar utomlands?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det är mycket positivt att sådana här kommer fram i media, att man talar om och belyser det som många vill tysta och gömma undan. Jag vill inte ha med sådana människor som köper kroppar att göra. Och speciellt inte i ställningar när de har makt över mig och resten av samhället.

   Radera
 2. Tillägger till Shedlights kommentar:
  Vilken kvinna vill att män/torskar som ser kvinnor som mäns spermaslaskar, skall styra hela deras livsvillkor?

  SvaraRadera
 3. De som städar trappor då? Är inte de någons dotter etc?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vill antyda att prostitution och städning är likvärdigt. Det är det inte. Detta vet du också. Så varför låtsas du som att ett låglönejobb är samma sak som att utnyttjas i prostitution? Kanske för att du vill att andra ska prostituera sig, för dig?

   Radera