jjjj

jjjj

lördag 19 januari 2013

Angelina är inte nöjd

Hade tänkt formulera ett inlägg, men så hittade jag den här artikeln som redan skrivit det jag ville få fram. Så jag citerar rakt av:

"You know when you’re hanging out with another person and they complain about being “fat” even though they are thinner than you are? Basically they are calling you fat (how rude!!) Anyway, that’s what popped into my head when I heard that Angelina Jolie wants to get plastic surgery before her wedding.
Angelina Jolie—the most frequently cited “most beautiful”—needs to fix her appearance??!! God help the rest of us.
According to the National Enquirer, La Belle Jolie is “desperate,” to overhaul her appearance before she becomes Mrs. Brad Pitt: “She’s freaking out over the frown lines on her forehead, her jowls and a few pockets of fat that she’s spotted on her tummy, butt and thighs,” says an unnamed source.
Can. You. Stand. It?
Apparently Ange “can’t live” with the idea of walking down the aisle in her current state, so much so that she has (allegedly) already consulted with a plastic surgeon in France. Along with the supposed pockets of fat, she is supposedly worried about the way her body is sagging, which is interesting because aside from the whole passing of time thing, I would guess any droopy skin has a lot to do with her perpetually shrinking frame. (The Angelina Jolie of today is probably 15 pounds thinner than she was when she first got famous.)
I can’t say for sure that this story is true (National Enquirer—blah, blah, blah), but unlike the majority of celebrity gossip, it is believable. Yes, AJ is a caring humanitarian, but she is also an actress and very obsessed with her looks. Also, some of the prettiest people I have ever known have been the most insecure about their appearance, so the seeming counter-intuitiveness of it all is actually pretty logical.
And I probably don’t need to remind you who else is getting married soon. (Starred in Friends, name rhymes with Blennifer Blaniston). The side-by-side photo comparisons are inevitable and something tells me that fact alone is enough to have Ange buying out the Botox market."
Enligt Aftonbladet ska hon lägga ner 100 000 tusen kronor på operationer. Om det är sant känns det bara oerhört tragiskt. För det första att utseendet alltid ska vara det viktigaste för kvinnor, och för det andra att till och med de som verkligen är vackra (om man nu ska bedöma människors utseenden) inte är nöjda. Istället för att se sin bröllopsdag som en lycklig dag då man visar sin partner att man älskar hen så oroar man sig för att man inte är tillräckligt vacker. Tillräckligt smal. Tillräckligt ung. Tillräcklig... 
Jag vet att Angelina Jolie, precis som alla andra kvinnor, är ett offer för kravet på kvinnor att vara vackra. Ändå kan jag inte låta bli att bli besviken på att hon vill göra dessa operationer och även tidigare opererat sig . För vare sig hon vill det eller inte blir hennes handlingar ett budskap: tjejer, hur ni än ser ut duger ni inte! 
Några kändisar som, vad jag vet, inte har opererat sig är: Jodie Foster, Sigourney Weaver, Julia Roberts, Kate Winslet, Julianne Moore och Cate Blanchet. Och är det något fel på deras utseenden? Nej. 

3 kommentarer:

 1. Visst önskar man att alla kändiskvinnor skulle föregå med gott exempel. Vara stolta över sig själva och det de har åstadkommit, istället för att oroa sig över rynkor, åldrande och fettvalkar.

  Dock - de är hårt bevakade. AJ har fullt med fotografer omkring sig som till och med försöker komma under hennes kjol och plåta och som ingenting hellre vill, än att lägga ut en "fulbild" på henne, för hela världen att förfasas över.

  Se hur det har gått för de kvinnor som har haft mage att gå upp i vikt och haft mage att visa sig utan smink? Britney Spears, Teri Hatcher, Lady Gaga, Jessica Simpson och Christina Aquilera är bra exempel på detta.

  Deras "ful- och tjock-bilder" sprids i världens alla tidningar och "journalisterna" förfasas över deras celluliter, rynkor, osminkade ansikten, fettvalkar, frisyrer och klädsel.

  Ett tydligt budskap till dessa kvinnor och alla andra kvinnor i världen, att som kvinna måste man anpassa sig till rådande mansideal för kvinnokroppen, annars... hån, spott och spe..

  När man själv kommer upp i åldern, så hör man ständigt hur olika män resonerar om vilka kvinnor som har lyckats "bevara" sig väl och vilka som har "förfallit", blivit "slitna" med åren.

  Det värsta dessa män vet, är när de tidigare "bombnedslagen" har "förfallit" och kan ses på stan med en unge på varje arm, med fett och slitet hår, osminkade, iklädda gympabrallor där deras "tjockrövar skapar svallvågor".

  Eller som en manlig bekant beskrev en klassåterträff:

  "Jocke och jag blev helt jävla chockade när vi fick syn på Lotta, efter alla år! Vi bara skrek rätt ut inne på herrtoan - "Näää!!! Inte Lotta!! Fina Lotta..!!"

  Vadå, undrade jag..?

  "Jamen, denna tjej var skolans snyggaste och nu har hon gått upp minst hundra pannor och dessutom ser hon ut som en gammal kärring!! Fan alltså, vi blev ledsna Jocke och jag - på riktigt ledsna.."

  Manliga recensioner är omöjligt att komma undan, som kvinna. Vi kvinnor hör dem inte alltid men vi kan räkna kallt med att vi blir bedömda av män från topp till tå, vart vi än går. I mataffären, på stan, på jobbet, på krogen, på lunchrestaurangen, i våra hem om vi delar dem med män, hos vänner och släkt osv, osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag vet ju att det är så. De har en enorm press på sig att se unga ut både med tanke på "fulbilder" och att det inte skrivs några roller för äldre kvinnor i Hollywood. Det är beklagligt att det ska vara så och det är nog svårt för oss vanliga att föreställa sig hur det känns att miljontals människor läser om hur "tjock" du blivit när du gått upp 5 kilo. Eller hur "gammal" du är för att du fyllt 40.

   Men ändå... hur ska unga flickor någonsin våga vara nöjda med sig själv när till och med de rika, vackra och superkända kvinnorna måste lägga ner 100-tusentals kronor på operationer för att våga visa sig? Vem ska våga bryta spiralen?

   Ang det där med förfallna kvinnor känner jag igen. Det verkar vara oerhört traumatiskt när någon som var snygg sm 15åring senare får barn och inte har tid att göra sig fin dygnet runt längre. Inser de inte hur töntigt det är att ens orka bry sig?

   Radera
  2. Jag håller med dig, AG. Det krävs fler kvinnliga, starka förebilder och det är viktigt att kändisar är goda förebilder. Det blir ju absurt när en kvinna, som män klassat som en av "världens vackraste", inte står ut med sin egen spegelbild och lägger sig på operationsbordet för att duga. Vilka signaler sänder hon ut till oss andra och till unga tjejer?

   De få kvinnor som har "vågat" visa upp sina extrakilon har hånats in absurdum. Ofta ser man dem några månader senare, när de har panikbantat. Pga att de hånats?

   Man måste vara oerhört stark, psykiskt, för att kunna skita helt och fullt i både positiva och negativa kommentarer om ens utseende. Jag skulle våga påstå, att få av oss klarar det och ständiga manliga "recensioner", vart vi än går, är självklart ännu ett sätt att hålla kvinnor på mattan.

   De kvinnor som vågar visa upp sig i tv och andra media idag och tala om annat än inredning, mode, smink och familj, är få. Kvinnliga feminister eller andra aktivt politiska kvinnor, experter osv får räkna med att hånas, inte pga det de säger, utan för hur de ser ut.   Radera