jjjj

jjjj

torsdag 10 januari 2013

It's A Girl

Detta är en trailer för en dokumentär som heter It's A Girl:Vad för slags värld lever vi i egentligen? Jo en värld där flickor mördas för att de är flickor. En värld där ett av två kön anses fel, så fel att man inte ens ska få leva om man föds till det könet. Där mammor tvingas döda sina egna barn för att de inte födde fram en pojke. Det är inte kvinnor som skapat kulturer där flickor och kvinnor mördas på grund av sitt kön - det är män som vill ha det så.

Läs mer om filmen här

Jag har skrivit om de 200 miljoner saknade kvinnorna tidigare:

De saknade kvinnorna Del 1
De saknade kvinnorna Del 2
6 kommentarer:

 1. Har en kompis som bodde i Indien ett tag för ett gäng år sedan. Hon berättade att det i ett område i närheten hade det - officiellt - inte fötts en flicka på sexton år.
  Det finns mycket att göra, med andra ord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man lugnt säga att det finns. Tycker inte män att något har gått fruktansvärt fel när inte en enda kvinna får registrerar på 16 år?

   Radera
 2. Fullständigt fruktansvärt. Det värsta är att vi vet om vad som sker - ändå görs inget.

  Är patriarkatet, männen vid makten världen över, rädda för att kvinnor skall bli en majoritet på jorden, eller vad handlar det om? Är det rent hat mot kvinnan som dessa män känner, trots att de alla själva har kommit till jorden tack vare en kvinnas kropp och en kvinnas omsorg?

  Det är obegripligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ej vad som egentligen orsakar detta. Även om det finns kvinnohat tror jag det i grunden handlar om makt och rädslan för att tas i från den. Kvinnan är hotet och måste därför hatas?

   Radera
 3. AG: har du lust att hjälpa våra systrar i Indien genom att skriva under en protestlista mot kvinnovåldet i landet?

  http://www.avaaz.org/en/end_indias_war_on_women

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har signat den nu. Tack för att du påminde om avaaz. Brukade ett tag skriva under de saker jag tyckte var viktiga, men det har fallit i glömska under den senaste tiden.

   Radera