jjjj

jjjj

lördag 27 juli 2013

Om att nedvärdera det feminina

Antifeminister påstår ofta att det finns givna, naturliga rollar för flickor och pojkar samt kvinnor och män. Endast antifeministerna vet hur dessa roller spelas rätt. De feminister (eftersom det oftast är de) som protesterar mot att det skulle förhålla sig så får höra att de nedvärderar det feminina, flickors och kvinnors naturliga roll. Enligt antifeministerna måste feministerna läras att acceptera det som är deras öde då allt bara handlar om att män och kvinnor ska komplettera varandra.

Antifeministerna tar sig alltså rätten att berätta för andra hur de ska leva och förväntar sig att man ska acceptera det! Vad skulle de tycka om folk om någon kom fram till dem och sa "På grund av ditt kön och ålder bör du jobba med det här och klä dig så här"? De skulle självklart skratta åt det, och precis det ska vi göra åt deras tyckande!

Vilka det är som nedvärderar kvinnor är inte speciellt svårt att se. Det är män som inte vill associeras med de färger de utsett till tjejfärger, inte bära kläder som anses vara kvinnoplagg, inte vill ha samma hobbys som kvinnor och inte jobba i kvinnodominerade yrken. Kvinnors "naturligt feminina" personegenskaper (känslostyrda, svaga och vad för strunt det nu brukar stå i böcker som "Män är från Mars och kvinnor från Venus") är alltid motsatsen till de som män anser är deras positiva egenskaper (logiska, starka osv). Till sist avslöjar också språket att det feminina är något negativt: "Lipa inte som en käring", fitta, hora, tjejslag, lattemorsor osv.

Att feministerna skulle vara de som nedvärderar kvinnor och det feminina är ju helt bisarrt! Förutom lite hälsosam självkritik som alla borde inneha finns det ju ingen som vill hata sin/sin grupps vanor, levnadssätt, sätt att vara, intressen osv. Bara andras hat kan få en att hata och nedvärdera sig själv eller sin grupp.

När feminister protesterar mot den tilldelade "naturliga" kvinnorollen beror det förstås på att den i mångt och mycket inte stämmer. Alla vet helt enkelt vad som är rätt och naturligt för en själv. Man vill heller inte begränsas i sin roll eller få nackdelar på grund av den. För det är ju ofta så dessa sk olikheter mellan olika grupper används. Att påstå och förstärka olikheter mellan grupper är grunden för att kunna behandla grupper olika. "För kvinnor är barnen viktigare och de är inte lika karriärsinriktade". "Kvinnor är omhändertagande och tycker om att pyssla i hemmet". "Kvinnor tycker om att baka" Genom att tilldela andra "naturliga" egenskaper ställer man såklart också krav på att andra ska leva upp till dem!

För att ta det här med tjejspel som mitt senaste inlägg handlade om, som exempel. Ja, jag tycker mycket illa om dem. Enligt antifeministerna borde jag då inse att tjejspelen är precis lika bra som alla andra spel, men att de är lite annorlunda - för tjejer. Men detta är ju inte sant! Det är ju någon annans (högst troligtvis en vuxen mans) bild av vilka spel flickor ska spela. Säkert skulle många flickor hålla med, eftersom de är hjärntvättade till att tro att de ska gilla smink, kläder, shopping, kändisskap, dejta osv, men det betyder såklart inte att det är någon naturlig flickroll. Dessutom var spelen inte alls lika bra som andra spel eftersom de, som jag skrev, var alldeles för simpla och dumma. Alltså: spelen är inte okej dels för att försöker tala om vart flickor ska rikta sina intressen dels för att flickor inte är dumma.

Nej, att protestera mot en roll som andra vill pracka på en är sunt och har inget med självhat att göra! Ingen bör låta sig luras av "vi är olika, men bör acceptera det"-retoriken eftersom hela den modellen går ut på att kvinnan ska framställas i dåliga dager samt dra det kortaste strået.

Bara jag vet vad som är bäst för mig och hur jag bör leva mitt liv.

11 kommentarer:

 1. Den här inställningen hos antifeministiska män, kommer ju av att de tror sig ha tolkningsföreträde och bestämmanderätt över kvinnor.

  I grunden tror jag att det handlar om rädsla hos dessa män. Utan kvinnor i sina liv, vad skulle hända med den påstådda "manligheten"? Den påstådda "manligheten" bygger ju nästan uteslutande på mäns egen syn på och jämförelse med "kvinnligheten".

  Kort sagt, vad skulle hända med "manligheten" utan "kvinnligheten"? Vad skulle hända med män och "manligheten", om män inte fick tillgång till kvinnor och barn i sina liv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju rädsla. Männen måste framställa kvinnan i sämre dagar för att framhäva sig själv som bra. Men varför denna rädsla? Varför är det så farlig att vara jämlika?

   Radera
 2. Om mannen (i genomsnitt) inte fick den uppmärksamhet från kvinnor som var optimal skulle han försämras mentalt och inte producera så bra som han annars skulle göra.

  Det finns samma tendenser hos kvinnan.

  När kvinnor har som högst utbildning i USA så väljer de att leva med män. Ensamstående mest är de med lägst utbildning.


  Så det finns hos många kvinnor ett inbyggt behov av uppmärksamhet från män som ger dem njutning (bortsett från sex).

  Slutsasten är att det är bäst att kvinnor och män lever ihop i par och ger varandra uppmärksamhet i stora mängder.Vilket inte innebär att alla måste göra detta eftersom individer är olika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu gör du just det jag skriver om: talar om för kvinnor vad som är bäst för dem. Varför är det så svårt att låta kvinnor själva ta ställning?

   "Försämras mentalt"? "Inte producera så bra"? Vad menar du egentligen?

   Radera
  2. Det är alltid lika roligt när män kommer in och bekräftar precis det vi feminister har sagt;). Som jag skrev ovan, är den där "manligheten" ingenting utan "kvinnligheten" och det bekräftas av Anonyms kommentar där han bl.a säger att män mentalt försämras, utan kvinnor i sina liv.

   Anonym bekräftar ju dessutom påståendet att män tar sig tolkningsföreträde över kvinnor eftersom han påstår sig veta om kvinnor, att kvinnor mår bra av att leva med män samt att han påstår sig veta om kvinnor att kvinnor har något slags "inbyggt behov" av bekräftelse från män.

   Jag vet inte om detta är Anonyms eget påhitt eller om han har läst det någonstans, kanske hos Pär Ström eller någon annan kvinnohatande antifeminist?

   Radera
  3. Det är faktiskt roande. Det är som att de liksom inte kan låta bli, utan bara måste få berätta vad som är bäst för oss, till och med under inlägg som handlar om att de ska låta bli med det. Det skulle ju kunna vara ett försök till humor, men av någon anledning tror jag inte det.

   Ja, det kanske står i något manifest eller någon manual någonstans på nätet vad kvinnor egentligen tycker och tänker om saker. Skrivet av en man förstås - för man kan ju inte fråga kvinnor själva.

   Radera
  4. Anonym 29 Juli säger:

   Ni har rätt i att egentligen är det ingen mer än personen som kan avgöra vad som är rätt för henne/honom.

   Läst lite artiklar från USA:

   -Kvinnor gifter sig mer neråt i socialgruppen numera.Alltså med män med lägre utbildning och när kvinnan tjänar mer så jobbar dessa män mer med barn och hushåll än vad som är normalt. Dessutom verkar det vara så att ju mer välutbildade kvinnor är desto stabilare äktenskap. 70% av de lågutbildade männen är gifta eller sammanboende högst andel av alla grupper. De tjänar på vara ihop med kvinnor.

   - På sista tiden har kvinnor fått positivare syn på äktenskapet och män än mer negativare syn.Observatörer tror det beror på att rika män inte har så mycket att vinna på äktenskap och det är en stor risk ekonomiskt att bara bo ihop med en kvinna som har barn eftersom man kan dömas till betala underhåll även fast barnen inte är deras. Kan vara en bidragande anledning till att 50% av kvinnor med barn och lägst utbildning lever som singlar.

   Det är en myt att män inte skulle gilla kvinnor med pengar och makt. Männen blir troligen mer rika i USA och lågutbildade kvinnor blir fattigare.

   Skämtsamt:

   Problemet för männen är att övertyga alla rika kvinnor att gifta sig med dem.Problemet för fattiga kvinnor är att skaffa sig en utbildning som gör att de kan locka till sig män.

   Radera
  5. Jag tror att man inte behöver fundera så mycket på hur man ska para ihop män och kvinnor på bästa sätt. Människor är som sagt fullt kapabla till att själva ta ställning hur de vill leva sina liv, och det innefattar att välja vem man vilken slags människa man vill dela sitt liv med. Varför är det viktigt för dig att påpeka att kvinnor har fått en positivare syn på äktenskap?

   Jag har svårt att tro att någon i Sverige kan bli skyldig att betala underhåll för barn som inte är ens egna, eftersom man gör faderskapstest för att få svar på den frågan.

   Radera
 3. Att kvinnor är lite mer possetiva till äktenskapet beror nog på att vilkoren förbättras.

  Enligt Amerikans tidningsartikel var vilkoren ej så bra.

  I början på 1900-talet hade männen 3 krav på kvinnorna för att de skulle vilja gifta sig med dem:

  - Mannen skulle bestämma.

  - kvinnan skulle beundra mannen.

  - Kunna ta hand om hushålle(ej helt säker på denna punkt)


  När kvinnan börja skaffa sig utbildning i början på 1900-talet vart dessa utbildade kvinnor bara gifta till 30 %. De vart problem med att beundra mannen med lite perspektiv på tillvaron tyckte utbildade kvinnor inte männen var så mycket att beundra.Männen gifte sig med lägre klasser ibland eftersom dessa beundra män i högre grad.

  Kärlek uppstår enklare om någon slags beundran föreligger.
  Jag är rätt säker på att vissa kvinnor tycker beundran är viktig och vill bli beundrade, likaså män.

  Kvinnor får ibland mer beundran som sammanboende eller gifta t.ex om mannen gör huset fint eller trädgården eller lagar bra mat osv,
  Samt om mannen inte nedvärderar kvinnan eller gör något som får henne obekväm alltså bidrar positivt till hennes liv och har en beundrande attityd när det passar.

  Så kan kvinnor ibland,cirka en tredjedel,ha en positiv syn på äktenskapet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men alltså VARFÖR har du ett behov av att tala om för mig hur många andel av alla kvinnor som har en positiv syn på äktenskapet och varför de har det? Kvinnor behöver inga män som trollar fram siffror om vad vi tycker och vill, eftersom vi fortfarande själva vet om det. Varför är det så fruktansvärt svårt för er män att bara låta kvinnor berätta om vad kvinnor vill istället för att tala om det för oss? Vad vill du säga mig med den här infon; att jag borde gå och gifta mig så att jag får känna på den fantastiska känslan när min man har gjort trädgården fin eller?

   Radera
 4. Jag är bara intresserad av kvinnors sinnestämningar i relationer. I USA har de intervjuvat personer som skilt sig och det var 3 gånger så många kvinnor som sa att de verkligen ville ha skillsmässa än män.

  Kunskaper om hur man behåller en positiv känsla skulle vara värt mycket.

  Om man skulle göra mäns känslor för kvinnor mer positiva skulle de inte göra skadligheter mot kvinnor i så stor utsträckning.

  SvaraRadera