jjjj

jjjj

måndag 13 februari 2012

Avklädda sporttjejer

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/ishockey/article14350277.ab?start=383

Varför? Varför? Varför? Vad är det här med att tjejer ska klä av sig för "välgörenhet"? Och varför ska inte tjejer bara kunna få idrotta utan att det ska vara något sexigt med det? Tack vi har nu fått bekräftat ännu en gång att män enbart är intresserad av kvinnlig idrott om utövarna är lättklädda.

10 kommentarer:

 1. Ja, varför?
  Man blir bara trött...

  SvaraRadera
 2. Det intressanta är att AB hela tiden genom att lägga ut dessa utvik, reproducerar normen att kvinnan är en kropp, även i sportens värld alltså.
  För allvarligt talat, jag tror att detta är ett alibi för att AB ska kunna ha med nakna tjejer på första sidan av något sk legitimt "skäl".

  Det finns hur många nakenbilder som helst att välja på runt världen där tjejer "sportar" fast de egentligen bara ska vara blickfång för män.
  Då får AB att göra om de vill ta med allt.

  Och Kanada är väl inte precis jämställdhetens högborg.
  Såg ett program i TV att backlashen i det landet har gått oerhört mkt bakåt med de regeringar de har haft senaste åren.

  SvaraRadera
 3. Hela världen ska bry sig om och veta saker om mäns sportprestationer. Detta är mycket tydligt i sporttidningar och sportbilagor, där tjejer knappt får synas alls - om de inte är lättklädda förstås. Just nu på Aftonbladet sport huvudsida: NHL-lagets galna cheerleaderuttagning. Men varför skulle tidningarna skriva om tjejsport? Det är väl ändå inga tjejer som sportar... eh, eller? Är det så de tänker?

  Jaha, jag visste inte att det var så om Kanada. Tråkigt, eftersom Kanada verkar vara ett ganska bra land.

  SvaraRadera
 4. Golf har ju hittills varit en fredad sport, där det har varit viktigt med en viss "dresscode". För ett tag sedan, lades det fram som förslag att kinesiska kvinnor måste spela golf i bikini samt att det vid golftävlingar skulle anordnas skönhetstävlingar. Det kan inte bli mer absurt nu. Möjligen om vi kvinnor som yrkesarbetar, tvingas att jobba i bikini för att locka fler manliga kunder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, jag känner igen det där om golfen. Har du bloggat om det förut? Varför ska inte kvinnors prestationer kunna uppmärksammas och vara intressanta? Varför bryr sig män enbart om tjejer som sportar utan kläder?

   Att tjejer skulle behöva jobba i bikini är inte långt borta. Ser inte att det är ett speciellt långt steg från var vi är nu. Modeller, skådespelerskor och artister är redan sexualiserade och avklädda. Kvinnliga idrottare ska kläs av. Vi har redan halvnakna väderpresentatörer (i andra länder). Det blir allt viktigare hur man ser ut när man jobbar inom serviceyrken. Vad säger att inte banktjänstekvinnor eller kassörskorna i mataffärerna borde ha bikini för att folk ska låna mer pengar respektive handla mer mat? Snart kommer de på det.

   Radera
 5. Jo, jag skrev om detta för ett tag sedan, AG.
  Du läste väl om instruktionerna som ges till kvinnorna på tv4?

  Det värsta hittills i vårt land, är väl Change som tvingade sina affärsbiträden att bära en skylt med sin bh-stl?

  Ja, snart kommer de på det.. ingenting förvånar en längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vad har de fått för instruktioner? Det har jag missat.

   Just det, Change. Ju mer man tänker på det, förstår man hur långt det har gått.

   Radera
 6. Expressen skrev om det.

  "TV4-kvinnorna inte längre får bära stora smycken eller för höga klackar (max tio cm). Volanger och puffärmar är ej heller önskvärda. Den mest utförliga paragrafen handlar om håret: utsläppt, slätt och välkammat, inga lockar överhuvudtaget (”självlockigt OK”). Inga höga kuperingar”"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok tack, hade som sagt inte hört om det.

   Radera