jjjj

jjjj

torsdag 15 mars 2012

De saknade kvinnorna Del 2

 "Marry me!"

Obalansen som råder mellan könen (med det menat att det världen över finns fler män än kvinnor) är en produkt av brist på jämställdhet. Därför skrev jag tidigare om De saknade kvinnorna.  

Överallt på jorden ser vi samma sak. Kvinnan är mindre värd än mannen, men överallt duger hon till i alla fall något - sex. Det spelar ingen roll hur litet värde en kvinna anses ha, män vill alltid ha sex med kvinnor. 

Vi ser det i att barn och kvinnor luras eller tvingas in i könshandel. De transporteras jorden runt i den moderna slavhandeln för att män ska få sex. 
Vi ser det i att män besöker prostituerade och ivrar för att det ska bli lagligt. 
Vi ser det i att överallt där en stor grupp män vistas, vare sig det är Fotbolls-VM eller i krig, förväntas män få sex och finns det inte frivilliga - ja då traffickerar man kvinnor dit.  
Vi ser det i att män skapar lagar för att underlätta att män ska få sex. Staten propagerar för kärnfamiljer, men  förbjuder homosexualitet exempelvis. 
Vi ser det i att kvinnor som inte följer rådande utseendeideal eller anstränger sig för att göra sig attraktiva för män blir hånade, hotade och mobbade. 
Vi ser det i att män skapar och konsumerar porr som speglar den manliga sexualiteten. 
Vi ser det i att män våldtar kvinnor, både bekanta och totala främlingar. 
Vi ser det i att i många länder börjar "äktenskap" med kidnappning och våldtäkt av väldiigt unga flickor. 
Vi ser det i att svenska män påstår att invandrarna tar "deras" svenska kvinnor, hånar kvinnor som blir ihop med invandrare, och hittar på epitet som "blatteälskare" och dylikt.
Vi ser det i att rika män skaffar sig fruar från fattiga länder, som de till och med själva kallar för "importfruar"! 

Svenska män skriver så här:

"Jag anser att detta är ett av våra största samhällsproblem och överskottet av män har bara börjat byggas upp eftersom invandringen av män håller på att eskalera (läs på om fenomenet “ensamkommande flyktingbarn” etc). Att hitta en tjej att dela livet med är något av det viktigaste i många mäns liv."

"Jag undrar också om inte västvärldens import av fruar kan visa sig vara ett problem utomlands i fattigare länder där exporten finns. Vad kommer ske med männen där? (Se på mig, introducerar broderlig solidaritet med mina fattigare och mindre lyckosamma bröder till den svenska rörelsne :P )
Mitt tips, importera från Ryssland, de har ett överskott på kvinnor just nu."
"Vänta bara till alla kinesiska män börjar röra på sig. Välutbildade,, stora plånböcker etc. Jag är jävligt glad
jag hunnit skaffa flickvän och henne håller jag hårt- Kvinnor kommer bli ännu mer hårdvaluta i framtiden när IT-kineser och IT-indier börjar röra på sig. Dom vill ju också ha sex och ett förhållande. Ska utvecklingen fortgå så här så kan inte politikerna neka till statliga bordeller vare sig vad vi tycker om den saken. Att ha sex är väldigt viktigt, jag hade blivit tokig utan det."

Bristen på kvinnor görs till ett mansproblem. Det är synd om männen för att de inte får tillgång till sex. Sex och giftermål ses som rättigheter. Kvinnor beskrivs som saker, som man med hjälp av lite logistik kan fördela jämnt mellan världens alla män. Politikerna måste se till att de får tillgång till kvinnokroppar, annars blir de tokiga. 

Ställer de sig inte frågan vad kvinnor vill göra med sitt liv? Undrar de inte varför allt färre västerländska kvinnor vill ha ett förhållande, och ser de inte att något har gått fel när rika män tar sig importfruar de knappt kan kommunicera med? Jag kan inte kalla det något annat än en jakt på den kvinnliga kroppen. Och ju färre kvinnor det finns, desto desperatare blir männen.
Kvinnoperspektivet lyser med sin frånvaro. Trots att det i allra högsta grad är ett kvinnoproblem. Det är kvinnor som får lida för att männen anser sig ha rätt till kvinnors kroppar. Det är kvinnor som blir våldtagna, kidnappade och intvingade i äktenskap. Det finns ett starkt samband mellan ökad kidnappningsfrekvens, trafficking, barnhandel och brist på kvinnor. Att det finns för få kvinnor är dels en produkt av ojämställdheten, men också en starkt bidragande orsak till att ojämställdheten ökar.


Och när ska världens män förstå att de själva orsakar sitt eget problem med att hitta sex och kärlek? Om mammor inte tvingades abortera sin flickfoster när släkten önskar sig en pojke. Om flickor och kvinnor inte blev mördade. Om flickor och kvinnor skulle få sjukvård och mödrarvård och kunna överleva. Om män började behandla kvinnor som jämlika. Om vi slutade kriga. Då kanske det skulle finnas ett större urval för alla "stackars" män som inte hittar en kvinna.

Det saknas mellan 100 och 200 miljoner kvinnor i hela världen. Mellan 100 och 200 miljoner. Det betyder att det finns mellan 100 och 200 miljoner färre som kan föra kvinnors talan. Det betyder att vi andra måste ta deras del och göra så mycket mer. Men det klarar vi.  

2 kommentarer:

 1. Jag undrar varför den här ynkliga grabben som "håller hårt" i sin flickvän (låter våldsamt)har för syn på en relation. Som något man har för att få "sex"? Tror han att han behåller sin flickkvän med den inställningen?

  Och att just män behöver intraffickerade fattiga unga kvinnor för att de "ska få sex"? Fullständigt vidrigt!

  Sex förresten, trodde man var två om det? Annars är det ju onani. Det verkar som det är det som denna grabb ägnar sig åt i sin flickvän.

  Vad tog kvinnors behov vägen?
  Otroligt att de ser på kvinnor som varor och knulldockor. Det kan ju inte komma någon annastans än från porren.

  Har läst hemska undersökningar om att porren håller på att förstöra mänsklig samvaro helt.
  Det enda land som haft staliga bordeller är f ö nazityskland. Värt att komma ihåg.
  Med den kvinnosynen som följde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det en märklig inställning att se på sin flickvän som hardvaluta? Tydligen tror/anser han att det bara är att bestämma sig för att behålla någon. Vad hon anser är mindre viktigt.

   De tycker verkligen att kvinnokroppen är en rättighet, och förstår inte att det handlar om att de själva ska förtjäna uppskattning av en annan människa.

   Att den förstör den mänskliga samvaron förvånar mig inte ett dugg. Inte heller att nazityskland hade bordeller. Men det betyder ju att vi är ganska nära att se på saker som de gjorde då? Den vita mannen är en norm, och kvinnan ett behov som ska tillgodoses.

   Radera