jjjj

jjjj

lördag 24 mars 2012

Happy Hours

Vet du inte vad du ska göra ikväll? Se på film! Istället för att slösa tid och pengar på krogens happy hour, ha den hemma istället. Köp något gott att äta och dricka och bunkra upp i soffan. Personligen gillar jag många olika slags filmer, men skulle vilja tipsa om några komedier jag inte tror så många har sett:

3 idiots
Tre  killar möts och blir vänner när de börjar på en disciplinerad ingenjörsskola som styrs av en tyrannisk prefekt kallad "Virus". Filmen utspelar sig i Indien och är en Bollywood. Den handlar om att vara pressad att prestera av lärare och föräldrar,  kärlek, ingenjörskonst, men framför allt att följa sina drömmar och göra det man själv vill med sitt liv! 

Saving Face
Två kinesiska kvinnor lever i New York. En är läkare och den andra ballerina. Båda är styrda av stadens kinesiska "community" och har massa förväntningar på sig, bland annat att de ska gifta sig. Mycket handlar om att asiater är rädda för att tappa ansiktet och förlora heder. Vad vill de egentligen göra med sina liv, och vem vill de egentligen älska? Inte en renodlad komedi, mer en Feel good-film, kanske? 

4 lions
4 paktistanskbrittiska män i London bestämmer sig för att göra ett terrordåd. Deras mål är att blir rättrogna muslimer, men allt som kan få fel gör det också. Går det att skämta om terror? Ja, tydligen eftersom det är riktigt roligt. 

----

Vilka filmer man gillar och vad man tycker är rolig humor är ju självklart olika från person till person. Personligen gillar jag att se film från olika länder och på olika språk. Jag försöker så gott det går också att utmana mig själv att se lite äldre filmer, något jag har svårt för. Jag tror att man kan gilla alla genrer om filmerna är välgjorda, men gillar mest komedi. För att jag tror att man behöver koppla bort livets dysterheter ibland och bara ha lite kul. 


2 kommentarer:

  1. Tack för tipset och du har rätt. De här filmerna har jag inte sett. Inte ens hört talas om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, tänkte att nog inte så många har hört talas om de.Vad vet jag - kanske någon som behöver lite nya filmtips som läser och gillar filmerna? :) Jag slösar alldeles för mycket av min tid på film. Tror det är någon slags flykt från verkligheten... :)

      Radera