jjjj

jjjj

torsdag 3 maj 2012

Love times three

Mormon gift med ett tvillingpar och deras kusin
En av fruarna skriver om sitt liv


Här har vi alltså Joe, en 43-årig mormon som är gift med tre fruar. Ett tvillingpar och deras kusin. Just det, han har 24 barn också och de bor alla tillsammans i ett stort hus i Salt Lake City. Joe verkar ha ordnat livet väldigt bra för sig. Han har tre fruar i tre olika rum som han vandrar emellan. Grattis!

Hans fruar verkar trivas ganska bra med upplägget. De har skrivit en bok, artiklar och har en hemsida  för att försvara sitt sätt att leva. En av hans fruar skriver bland annat att Joe inte har tre fruar för att få mer sex eller är någon mansgris. Nej, han gör det för ett högre syfte. Låter som en verkligt god och uppoffrande person!

De har dock lite problem med folks fördomar, som de vill slå hål på. Jag undrar, vilka fördomar menar de kunna motvisa? Att mormonmän gillar att ha många fruar? Att de har många barn? Att de är udda? Att de bor i Salt lake city? Att de har barn som är både kusiner och syskon med varandra?

Personligen tycker jag detta är sjukt, men på något sätt är de ändå offer för den mormonska livsstilen. De är troligtvis uppvuxna i en kultur där familjekonstellationer likt dessa inte är så avlägsna som de är för oss andra.

Dessa kvinnor är hjärntvättade till att tro att det finns något som helst normalt med att dela make. På deras hemsida kan man läsa att de alla är hemmafruar (såklart!) och ägnar sina dagar åt barn, brödbak, matshopping och att styla hemmet, medan Joe arbetar för att försörja familjen. Hur en person kan försörja 20 + personer beskrivs inte.

Stackars människor?


8 kommentarer:

 1. Även Sydafrikas president har flera fruar.
  Intressant att det alltid är män som har flera kvinnor.
  Inte tvärtom.
  Varför?
  Kan det bero på könsmaktsordningen?

  Att det finns de som underordnar sig är som det alltid brukar var, liksom det finns kvinnor som försvarar att kvinnor ska vara hemma, är mot abort, för prostitution, t o m för att mannen ska kunna misshandla dem (kallas ibland BDSM) osv.
  Kvinnor finner sig i underordningen på ett helt annat sätt än svarta skule finna sig i att vita förtryckte dem.
  Så djupt sitter strukturerna.
  Det skär igenom allting.

  Tror förresten inte att Mitt Romney är så förtjust i den här typen av artiklar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte vem Sydafrikas president var, så jag var tvungen att söka och måste säga att wow... vilken man! Cirka 20 barn, gift sex gånger, anklagad(och självklart friad) för våldtäkt och korruption, anti homosexuella - inte konstigt att han valts till president!

   Att män har flera fruar är för att visa deras makt antagligen. Kvinnor uppfostras till att finna sig i det, ignorera sina egna behov, inte vara svartsjuk, leva med ständig konkurrens.

   Det är tragiskt med alla kvinnor som försvarar kvinnoförtryck, men det kanske är något slags överlevnadsmekanism?

   Radera
 2. Det var till och med kvinnor som var mot att kvinnan skulle få rösträtt. Överlevnad, ja klart. Utbildning spelar också en roll. Ju mer utbildad en kvinna är, ju mer självständig är hon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tecken på hur hjärntvättad man kan bli, när man inte ens vill ha sin egen rösträtt.

   Radera
 3. Helt otroligt! Jag undrar vad det högre syftet är och var de har fått det ifrån.. Jag undrar också hur han försörjer dem.. Min fördom är att de har en varsin husvagn, men det kanske inte är så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, otroligt är det rätta ordet. Det högre syftet kommer väl från Gud, får man kanske anta? Nej några husvagnar verkar det inte vara tal om, här är det tiorumsvillor som gäller. De kanske får något slags bidrag?

   Radera
 4. Den här mannen och många andra som är för månggifte, får nog börja tänka om. Män eliminerar kvinnor från jordens yta, vilket motsvarar en "förintelse", vart annat till vart tredje år. Därmed kommer kvinnor kanske, om ingen ändring kommer till stånd, att bli hårdvaluta för män i framtiden. Stackars kvinnor. Stackars barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kommer inte tänka om. Eftersom kvinnor är varor och hårdvaluta, kommer de bara göra som de gjort med alla andra hårdvalutor genom tiderna. Roffa åt sig, vilja äga, samla på lager, starta krig och tävla över. Kvinnor är viktiga för män, men kommer behandlas på samma sätt som olja eller guld. Viktiga, men ändock saker.

   Radera