jjjj

jjjj

onsdag 9 maj 2012

Vem dör i sommar?

Saknas: 100-tals sjuksköterskor

Nu är det alltså maj och det saknas 100-tals sjuksköterskor i Sverige.

- Det kan blir farligt att söka vård, säger studenten Ulrika Blumfelds.

Men storsjukhusen i Stockholm, Göteborg och Malmö vägrar fortfarande att betala ut skäliga löner till sjuksköterskor. De bryr sig inte om att det kan vara farligt eller att människor kan dö om de inte får vård. Det är mycket viktigare att hålla lönerna nere.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte är de som fattar besluten  att trasa sönder vårt välfärdsamhälle som får lida för det. Det finns alltid pengar till de som är mer värda. Eller tror någon att Reinfeldt inte kommer få vård om han skulle behöva det i sommar? Tror någon att Bildt får vänta ett par månader för undersökning? Att kungen får sitta 8 timmar på akuten?

Nej, det är självklart de svagaste som kommer få stå tillbaka än mer än de redan gör. Det är vi som kommer få höra att vi ska höra av oss igen till hösten. Som kommer få höra av sjukvårdsupplysningen att vi ska avvakta lite med att åka in. Som inte kommer få ambulanser utskickade. Som kommer få sitta i väntrummet och just, vänta. Det är de som inte har någon möjlighet att göra sina röster höra som kommer dö och fara illa i sommar.

Och de som får stå där med dåligt samvete, är sjuksköterskorna. Det är de som ska acceptera att de valde ett lågavlönat arbete och inte bör försöka förändra. Det är de som ska känna pressen på sig över att sjukvården kommer bli lidande.

Inte förrän Svensson själv blir drabbad kommer den förstå hur viktig den här frågan är. För det är så det fungerar för de flesta. Allt är frid och fröjd i världen, tills det drabbar dem och då minsann, ska någon ställas till svars, och varför har ingen gjort något åt det här och varför tar ingen ansvar?

Jag stöttar sjusköternas motstånd till 100%. Att säga ifrån är det enda sättet att förändra saker, för ingen kommer göra det åt dem.


1 kommentar:

  1. Jag stöttar alla sjuksköterskor! Stå på er och låt inte andra ge er dåligt samvete för att ni kräver skäliga löner som går att leva på!

    Slavhandeln är avskaffad och pengar finns alltid för att ge män höga löner, trots att dessa betalas med skattemedel. Tex sopåkare utan utbildning.

    SvaraRadera