jjjj

jjjj

måndag 21 maj 2012

Verkligheten vs tecknat


Ja, det går att göra om en bild till manga och/eller tecknat så att personen på ursprungsbilden går att känna igen om man vet vem det är. Ja, det går att, för hand, rita en tecknad bild som är mycket lik den människa den menar att vara lik så att alla ser vem det är. Vissa verkar inte riktigt förstå. 


12 kommentarer:

 1. Det är snarare du som inte verkar förstå... Mangabilder som *inte* har en koppling till ett reellt barn och ett reell övergrepp ska rimligen inte vara olagliga. Men du får gärna argumentera för varför den typen av bilder ska vara olagliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla bilder som porträtterar ett barn har en koppling till gruppen barn. Gruppen barn ska inte i någon form eller på något sätt sexualiseras. Därför ska det vara förbjudet att sprida bilder på barn som utsätts för övergrepp.

   Och hur kan du veta vilka bilder som har en koppling till ett verkligt barn/ett riktigt foto? Om du till exempel bara skulle se den tecknade bilden på flickan med glasögon, kan du ju inte veta att den bilden är en annan version av ett riktigt foto, eller hur? Däremot om den tjejen skulle se bilden skulle hon självklart se att det var hon själv bilden skulle porträttera.

   De bilder du rimligen tycker ska vara lagliga används också av pedofiler att visa barn att övergrepp är normalt. Men det vet du troligtvis redan?

   Radera
  2. Så du tycker att det är ok att titta på barn som våldtas om det inte är "på riktigt"? Varför vill du kunna titta på sånt? Varför vill du att andra ska kunna göra det?

   Radera
 2. Kanske är det till och med så läskigt att de inte vill förstå?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vill inte förstå, nej. De vill bara tjata om sin förbannade yttrandefrihet, samma ord som man hört en triljon gånger vid det här laget.

   Radera
 3. Skrämmande enkelt är det ja. Att man överhuvudtaget kan försvara tecknad barnporr är för mig helt sjukt.
  Är det ok att låna bilderna för att publicera på annat ställe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, självklart får du sprida dem! De är inte mina heller, jag googlade fram dem.

   Radera
 4. Vore intressant om J kunde förklara varför han/hon anser att mangabilder med övergrepp på barn ska vara tillåtna? Är han/hon månne själv sugen på att titta på sådana bilder? Vem ska bilderna vara till och varför? En enda hållbar förklaring angående varför vi ska låta pedofiler och porrskadade män dregla över övergrepp på barn?
  Kom inte och säg att det är konst, häng i så fall upp det på väggen i ditt vardagsrum en kväll när du har gäster!

  SvaraRadera
 5. Bra inlägg AG!

  Mycket talande.

  Pedofilerna går inte att bemöta och de vill, precis Calle skriver, inte förstå. Det har varit samma i decennier och det låter precis likadant nu.
  De förstår inte ord som att barn inte ska sexualiseras i ett samhälle och att barn är värnlösa gentemot vuxna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att alla kan förstå om de vill, även pedofilerna. Men de har försås en orsak till att vilja förtränga det faktum att de skadar barn för livet.

   Men alla andra människor då? Hur kan de låta sig luras? Varför väljer de att inte förstå? Rädsla?

   Radera
 6. Skam och skuld.
  Jag kan rekommendera Rädda Barnens bok "Varför berättar de inte".
  Där visas att fastän övergreppen finns dokumenterade har barn svårt att berätta om övergrepp.
  OCH att pedofilerna lägger skulden t o m på små barn.
  Förnekelsen är så stark att förståelsen helt inte får plats.
  Det gäller inte bara pedofiler. Det gäller även våldtäktsmän, kvinnomisshandlare, prostitutionsköpande män osv.
  Det sexuella är tabu, det gäller vårt samhälle i stort också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg nu att jag glömt svara på det här. Tack för ännu ett bra boktips, SL. troligtvis är sådana här saker för svåra för folk att ta in och då är det enklare att tysta ner allt istället.

   Radera