jjjj

jjjj

tisdag 12 juni 2012

Jakten på valar och delfiner

Två dokumentärer om djurrättigheter jag sett nyligen är Sharkwater och The Cove.  Denna gång handlar det om hur människan slaktar havsinvånare.
4 kommentarer:

 1. Jag har inte tittat på dina klipp, AG. Jag såg dock en dokumentär från Japan på tv om hur hets-slakt bedrevs på delfiner. Det räckte. Fruktansvärt att se allt blod och höra delfinernas "skrik". Fy FAN vad grym människan är!! Det värsta odjuret på jordens yta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är The Cove du sett då...? Den handlar om just Japans delfinslakt. Det finns en del bilder där de filmar en lagun som är så fylld av slaktade delfiner så att hela lagunen är helt blodfylld, allt vatten är rött. Helt fruktansvärt.

   Sharkwater (som handlar om hajar och inte valar som min rubrik antyder) är också hemsk och tar upp flera intressanta saker.

   Radera
  2. Det är en av dom värsta filmer jag har sett. Jag grät floder. Det är bra med dessa modiga människor som vågar. Hela tiden dyker det upp en inloggningsruta...

   Radera
  3. Ja, filmen är mycket hemsk, men det är bra att sanningen kommer fram. Men vad är det med denna inloggningsruta? Skumt, måste kolla upp det...

   Radera