jjjj

jjjj

onsdag 6 juni 2012

Sveriges nationaldag

Dagen till ära skulle jag vilja lyfta fram Sveriges skönhet och natur. Jag tycker att det finns otroligt många vackra platser runt om i Sverige. Beroende på var man bor har man mer eller mindre nära till havet, älvar, åar, öppna fält, åkrar, fjäll, stora skogar, berg och stränder. Jag har många fina platser bara inpå knutarna, trots att jag bor i en stad, och skulle gärna vilja resa mycket mer innanför Sverige gränser. Något av det bästa jag vet är att packa picknickkorgarna, ta sig till någon plats vid vattnet där man kan grilla och sitta där i timmar. Och bada om det är varmt. Jättehärligt!

Ibland måste man inte resa runt halva jordklotet för att hitta platser värda att besöka...


4 kommentarer:

 1. Håller med - vi bor i ett vackert land.
  Det bästa tycker jag är de fyra årstiderna. Jag skulle aldrig fixa att bo i sol och värme, året runt. En sann nordbo;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också om de fyra årstiderna. Dock önskar jag nog att vintern var bara något kortare och att vi kunde ha mer vår (min favoritårstid!). Sverige är helt klart underskattad som semesterresmål, för svenskarna.

   Radera
 2. Det är så svårt att hinna med att kommentera positiva inlägg när man har så mkt att göra därute med alla rena dumheter och alla övergrepp och ett etablissemang som går maktens ärenden.
  Särskilt mycket tid tar allt nu när jag följer Breivikrättegången på vg.no, 8-10 tim/dag, men idag är det rättegångsfri dag...men då ska man hinna med allt annat:)
  Men..visst är det så, jag älskar Sveriges och vår natur. Vi har verkligen allt, ett glest befolkat land med mkt natur, allemansrätt (än så länge), en låååång kust, djupa skogar, fantastiska utsiktspunkter, lummiga dungar osv.
  Det är väl bara Norge som kan mäta sig.
  Vår och sensommar-förhöst är sköna tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Tiden räcker aldrig till för allt man vill göra, men jag tror man blir galen om man aldrig stannar upp och försöker se det som är bra och gott också. Håller med om årstiderna.

   Radera